sunnuntai 28. lokakuuta 2012

10 kirjaa, 5 henkeä

Helsingin kirjamessut on meidän vuotuinen must-tapahtumamme, sinne on päästävä tuli mitä tuli. On sinne päästykin: kolme kertaa olemme olleet siellä vaunujen kanssa, parina vuonna olen messuillut työn merkeissä, loput keikat olemme tehneet vaimoni kanssa kahden.

Tänä vuonna fiilistä parantivat isompi messualue ja sitä kautta leveämmät käytävät. Ensimmäistä kertaa messuilla tuntui jopa väljältä. Ensimmäistä kertaa pääsimme paikalle perjantai-iltana. Sen sijaan lastenvahdin mahdollistama  punkkufiilistely ei tainnut olla ihan ensimmäinen kerta.

Ainoa miinus reissulle on vanha tuttu, aikapula. Yhden illan yleissilmäys jää hajanaiseksi, kirjailijahaastattelut kuuntelematta ja täsmähankinnat löytämättä. Mikä ei tietenkään tarkoita, että messuilta ei jäisi mitään käteen.  Kolmessakin tunnissa ennättää aistia hyvin tunnelmaa, ja vinguttaa myös korttia.

Omaan kassiini päätyi Hilary Mantelin loistavan Susipalatsin palkittu jatko-osa Syytettyjen sali, sekä Pablo Tussetin Sian nimeen. Vaimo panosti Mummoon, DeLilloon ja muuhun filosofiaan. Lapsista isoimmat saivat avaruusaiheista kamaa, nuorimmaisen toive kaivurikirjasta toteutui. Yllättävän maltillista menoa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti