torstai 6. syyskuuta 2012

Ajan henki

Yksi piti käydä tarhasta ja toinen eskarista, kolmas makasi kotona kipeänä. Terve uimakouluun kun sairas ja pienin jäävät kotiin. Potuttaa, pääkaupunkiseudun kurssit ovat sekä lyhyitä että kalliita. Pikaisesti pinaattilettuja ja lentokentälle, entinen au-parimme tulee meille lomalle juuri tänään. Vaimo tulee töistä vasta illalla.

Hyvä valmistautuminen auttaa, mutta kaikkea ei voi suunnitella. Esimerkiksi ylimääräinen oksennustauti pakottaa luoviin ratkaisuihin. Tänään lapsiamme ovat hoitaneet sekä (työssäkäyvä) mummi että (omaa äitiään auttava) mamma. Toinen pappakin osallistui talkoisiin tarjoamalla autonsa käyttöömme.

Näitä päiviä on, ei usein, mutta on. Näihin päiviin tarvitaan sitä kuulua turvaverkkoa. Olemme onnekkaita, kaikki lastemme isovanhemmat elävät ja ovat osa elämäämme. Silti tuntuu, että turvaudumme ulkopuoliseen apuun liian harvoin. Ei ilkeä tai viitsi pyytää. Itse pitää yrittää selviytyä. Mistä tämäkin on peräisin?

2 kommenttia:

  1. Miksi - pitää yrittää selviytyä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Filosofinen ajatusviivasi lauseen keskellä jätti allekirjoittaneen epävarmuuden tilaan. Miksi pitää yrittää selviytyä ylipäätään? Vai miksi pyytää apua, kun pitää yrittää selviytyä itse. Mutta olipa niin tahi näin, kysymysten esittäminen kertoo enemmän kuin vastausten antaminen. Vaikka siksi.

      Poista