torstai 5. heinäkuuta 2018

Skotlanti 1/9

Matkapäiväkirja Skotlanti 1/9. 

Helpointa ikinä saada lapset hereille klo 5.30. Matkaa oli odotettu toki muutenkin, mutta startti sattui yhden lapsemme syntymäpäivään. Bussipysäkille vaelsi aamusumussa hyväntuulista porukkaa.
Lento (1500e menopaluu 5 hlöä) livahti nopeasti ja ilman ilmakuoppia. Meistä kaksi viidestä ei juurikaan pidä lentämisestä, joten tätä osaa arvostaa. Edinburghin kentällä ei ollut pahoja ruuhkia ja yhteysbussi kentältä keskustaan lähti sopivasti.
Saavuimme asunnolle reilusti etuajassa, vaikka toimimattomat puhelinliittymät jarruttivat suunnistamista. Pihalla remppamiehet kehuivat asunnon vuokraajan Francoisin mukavaksi kaveriksi, eivätkä erehtyneet. Perusasiat haltuun ja avaimet käteen. Asunto siisti ja riittävän kokoinen (noin 70m2).



Synttärisankari valitsi ravintolaksi italialaisen pikaruokapaikan. Pidempi kattaus maksoi 58 puntaa viideltä hengeltä ja sapuska oli vähintäänkin kohtuullista. Ruoan jälkeen päätimme tutustua lähialueeseen, ilman sen kummempia tavoitteita.
Iltapäivällä tapasimme rouvan työkaverin puolisoineen, olivat sattumoisin samassa kaupungissa ja samaan aikaan. Skotlannissa kun ollaan, treffit tehtiin (Usquabae) viskibaariin. Maisteluun menivät Taliskerin Sky-tisle sekä Ardbegin Uigeadail. Pojat olisivat jahdanneet pokemoneja pidempäänkin.
Ensivaikutelma Edinburghista on erittäin hyvä, kuin kotiinsa olisi tullut. Ihmiset ovat ystävällisiä ja murteen kanssa on tultu juttuun. Kaupunginosan maisemat suoraan Harry Potterista. Bonuksena koululaisten into puhua englantia sekä meidän että paikallisten kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti