torstai 5. heinäkuuta 2018

Skotlanti 7/9

Matkapäiväkirja Skotlanti 7/9 

Vietimme koko päivän Glaskow'ssa. Edestakaiset junaliput Iso-Britianian ensimmäisellä (avattiin 1842) rautatieosuudella Edinburgh - Glaskow maksoivat tänään 29 puntaa, viideltä hengeltä. Tarjoiluvaunussa myytiin myös elämän vettä, mutta tilasimme kahvit ja kaakaot.
Glaskow poikkeaa Edinburghista niin paljon, että se voisi olla eri maassa. Huippubrändien erikoismyymälöitä, monikerroksisia tavarataloja, kävelybulevardeja, ihmisiä, vilinää ja roskia. Siinä kuin Edinburgh on uniikki, Glaskow muistuttaa Euroopan muita keskisuuria kaupunkeja.
Jätimme linnat ja museot väliin, teimme ohuesti ostoksia ja haistelimme tunnelmaa. Maistelimme myös kiinalaista (70 puntaa), joiden annokset olivat tuhdit. Omani, pesuvadillinen, yksi tulisimmasta ikinä. Tarjoilijoita nauratti meikäläisen vartin kakominen, mutta urheasti suoritin puoli annosta.


Lopuksi pojat viettivät tunnin keskustan tivolin laitteissa. Paluumatkalla yritetettiin pubiin, mutta myöhästyimme hiukan, alaikäisten pitää poistua ravintolasta klo 21 mennessä. Näimme kuitenkin Belgian voittomaalin Japanista, ja tälle kämpillä kohotimme maljat mallia Glenmorangie 10 years.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti