torstai 5. heinäkuuta 2018

Skotlanti 5/9

Matkapäiväkirja Skotlanti 5/9

Tämä päivä pyörittiin Edinburghissa. Oikeastaan vasta nyt osuimme keskustan siihen osaan, johon turistit pakkautuvat. Bulevardin yritelmällä (selitän myöhemmin) on kiitettävä määrä pubeja ja ravintolasta erillään olevia, aidattuja terassialueita.
Teimme tänään ruoan itse. Voisi kai sanoa, että kustannussyistä. Omatoimimatkaajia kun olemme, useimmat suunnitellut aktiviteetit toteutuvat loman alussa. Tarkoittaa myös sitä, että reissukassa hupenee lomalla alkupainotteisesti.
Kohteemme oli tänään National Museum of Scotland. Todellinen runsauden sarvi, jossa maailmanhistoria ja eri tieteenalat esiintyvät sulassa sovussa, saman katon alla. Jälleen toiminnallisuudesta pisteet, jäbät veivasivat ja polkivat, käänsivät ja väänsivät innostuneina erilaisia vempaimia - ja ilmaiseksi.

Paluumatkalla bongattiin koirapatsas Bobby. Ja lukuisat Bobbyn maineella ratsastavat yritykset. Varauduimme myös Uruguay - Portugal fudismatsiin. Kaupan valmispizzojen seuraksi kelpuutimme Glenfiddich 12-veen. Jalat ovat melko väsyneet, mutta huomenna taitaakin olla ohjelmassa nähtävyysajelua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti