torstai 5. heinäkuuta 2018

Skotlanti 3/9

Matkapäiväkirja Skotlanti 3/9. 

Aamulla uni maistui, nukuimme pois käveltyjä kilometrejä. Oli jo tiedossa, että on tulossa kuumin päivä miesmuistiin, joten laitoimme shortsit, vesipullot, kännykät ym. valmiiksi aamuksi. Vielä kun olisimme ymmärtäneet hankkia adapterit lataamista varten.
Päivän kohteena oli Skotlannin entinen pääkaupunki Stirling. Vapaustaistelija William Wallace puolusti siellä (vuonna 1297) Skotlannin itsenäisyyttä, kuvan sillan kupeessa. Mel Gibson teki kaverista oman tulkinsa nimeltään Braveheart. Leffan taiteelliset vapaudet eivät sulje pois alkuperäisten saavutusten suuruutta.


Stirling on kaupunkina erilainen kuin Edinburgh. Pienempi, värikkäämpi ja ihmisläheheisempi. Myös kaupungin linna on erilainen: salit suurempia ja värikkäämpiä, kaikki jollakin tavalla kuninkaallisempaa. Linnaan oli rakennettu paljon toiminnallisuutta, joka saa kehuja erityisesti lapsivierailta.
Palattuamme menimme katsomaan Belgia-Englanti - matsia pubiin. Samalla maistelimme vaimon kanssa ristiin Laphroaighin ja Lagavulinin sekä Glengoynen ja Tamhdun tisleitä. Jäbät tilasivat mutakakkua ja jätskiä. Pelin jälkeen kävimme ostamassa evästä huomiselle retkelle, joka lienee yksi matkamme kohokohdista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti