torstai 5. heinäkuuta 2018

Skotlanti 4/9

Matkapäiväkirja Skotlanti 4/9

Loch Ness. 12 tuntia busissa, päiväretki Deanston distilleryn, Death valleyn ja 'Harry Potter - junasillan' kautta myyttisiä mittoja saaneelle syvänteelle vei koko päivän. Päivä ei ollut huono, vaikka pullaa kerjäävä sorsa oli ainoa bongattu eläin Loch Nessillä.
Deanston, kuten valtaosa muistakin skottitislaamoista, oli minulle ennestään tuntematon. Tutustuminen tislaamoon ja sen tuotteisiin saivat meidät vakuuttumaan toiminnan ja tisleen laadusta. Oppaamme suositteli kahden eri viskin maistelua, sillä se tuplaisi mahdollisuuden nähdä merihirviö.



Neljä perättäistä lochia, eli järveä (tai allasta) lähes lohkoo Skotlannin ylämaan kahtia. Ness on locheista suurin, syvin ja myyttisin. Paikka vetää hyvin turisteja, ja miksi ei vetäisi, legenda Nessiestä kiehtoo niin nuoria kuin vanhoja. Vaikka oli kaunis päivä, rannalla tunsi järven suuruuden ja voiman. Tuuli rakenteli mukavia vaahtopäitä.
Maisemat reissulla olivat melkoiset. Tiedät tulleesi alamailta ylämaille, kun laitumella lehmät vaihtuvat lampaisiin ja futisviheriöt rugbykenttiin. Vuoria katsellessaan ymmärtää, miksi kaikki täällä on rakennettu kivestä. Jylhä ja jykevä on Skotlannin maa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti