torstai 5. heinäkuuta 2018

Skotlanti 8/9

Matkapäiväkirja Skotlanti 8/9 

Reissun toiseksi viimeisenä päivänä toteutimme suosituksia, emmekä joutuneet pettymään. Nukuimme aamulla pitkään ja aamiaisen jälkeen suuntasimme kuninkaalliselle jahdille, jota on voinut ihailla vaikkapa Netflixin eriomaisessa The Crown -sarjassa.
Kuninkaallinen jahti on sekä hieno että silmiä avaava kokemus (45 puntaa). HMY Britannia poistettiin käytöstä 1997, nykyään se on yleisön ihmeteltävänä Edinburghissa. Kaiken tilan ja loiston kääntöpuolena ovat miehistön ahtaat tilat. Tasa-arvon ja monarkian suhde botskilla lienee jotain yksi kymmeneen. Suomenkielinen selostus avasi laivan toimintaa hyvin lapsille.


Toinen suositus koski ruokapaikkaa. World's End Edinburgh 'in historia ulottuu peräti 1600-luvulle. Tuolloin monen paikallisen tuntema maailma loppui juuri ja juuri kaupungin muurien sisäpuolella sijainneeseen majataloon. Paikan fish & chips on legendaarinen, mutta myös muut tilaamamme eväät (75 puntaa) olivat parempaa 'pubiruokatasoa'.
World's Endissä näimme vain Ruotsin voittomaalin Sveitsistä. Meille jäi pari tuntia siirtymisaikaa asunnolle ennen Englannin ja Kolumbian matsia. Juuri sopivasti, että saimme ostettua muutamia tuliaisia. Pelin jälkeen on jo luvassa alustavaa pakkaamista ja lähtöselvitysten tekoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti